The last day in Cyprus. Nu vreau sa plecam. I-am propus lui Andrei aseara sa facem pierdute biletele de avion. Mda, pe cine incerc sa pacalesc? It is not working. Azi ne-am propus sa vizitam Larnaca. Funny. Suntem cazati aici de cateva zile si nu am reusit sa o vizitam nici macar o data. Ne-am trezit de dimineata si am vorbit cu gazda, who btw locuieste in aceeasi cladire cu noi, sa o rugam sa ne lase bagajele pana diseara. Se pare ca azi nu asteapta oaspeti, asa ca suntem safe pana diseara, cand plecam spre aeroport.

Ne-am urcat in masina si am pornit spre Lacul Sarat, raiul pasarilor flamingo in Cipru. Din pacate, spre sfarsitul lunii februarie migreaza. Aveam totusi speranta ca in luna mai, poate gasim ceva pasari ratacite. Si erau. Multeee. Am parcat masina si am pornit sa le fotografiem. Era si un nene acolo, in plin proces de observare si fotografiere a pasarilor. And us. In fundal. Cu aparatura din dotare – telefonul. Oricum nu prea conta calitatea pozelor. Am reusit sa le vedem. It worthed it. Flamingos, you’ve been photobombed.

Lacul Sarat din Larnaca seaca in perioadele de vara, lasand un peisaj oarecum creepy. Andrei s-a aventurat sa filmeze. Well, nu poti face prea multi pasi pe lac, deoarece te cam afunzi. Dupa o tentativa esuata de a pasi pe lac, ne-am indreptat spre moscheea Hala Sultan Tekke, sau Moscheea Umm Haram care se afla pe malul lacului. Una dintre cele mai importante si vechi moschei din Cipru, considerata de musulmani loc facator de minuni. Se spune ca aici este inmormantata matusa profetului Mahommed. Din pacate nu am reusit sa o vizitam in interior. Nu ne-am sincronizat cu orarul de vizitat. Exteriorul cel putin si flora din jurul moscheii sunt incredibile. Lacul Sarat in fundal, palmieri uriasi care incadreaza moscheea. Greu de imaginat cum arata primavara, cu sute de pasari flamingo pe lac. E ca un film frumos. Asta am simtit de cand am pasit pe pamant cipriot. De abia astept sa ne intoarcem aici. E mult prea frumos sa nu o facem, mai ales ca nu am reusit nici pe departe sa vizitam tot ceea ce ne-am propus.

Am zis sa mai facem o ultima baie in mare. Am avut mare noroc cu vantul care ne dadea batai de cap mai devreme. Erau valuri uriase si plin de windsurferi, kitesurferi and all that water sport surfers. A fost cea mai frumoasa zi in mare. Mai ales ca am gasit stele de mare. O multime de stelute asezate pe nisip. Am zis ca trebuie sa luam si noi doua. Zis si facut. Am iesit din apa, am luat o plasa si ne-am intors. Ne-a luat ceva timp pana am gasit locul populat de stelele de mare. Cand sa ia si a doua stea de pe nisip, strig catre Andrei “Fugi! Sarpe! In spatele meu!!” Nu stiu cum a luat si a doua stea, dar am fugit pana la mal tot uitandu-ne in spate. “Ne urmareste?” Normal ca nu. Eram doar doi panicati si guilty people ca am luat stelele de mare. Am ajuns la masina. Stelele erau inca in plasa. Hiu. Ne-am imbracat si am plecat spre cazare. Ne-am pregatit, am luat rucsacurile, which I really hope to get intact back home. In Nicosia, langa moscheea Selimiye, erau taverne cu lucruri extrem de ieftine. Am cumparat si noi un covoras traditional cipriot, pe care l-am primit intr-o plasa gri. Nu stiu sincer cum va trece Andrei de controlul de securitate. Cam dubios pachetul. :))

Ultima oprire spre aeroport a fost in centrul orasului. Presati de timp, am oprit pentru cateva poze la apeductul Kamares sau Bekir Pasha. Cu o lungime de 13 km, era sursa de apa potabila a orasului, apa fiind adusa din raul Tremithos. Promenada palmierilor din Larnaca sau Promenada Finikoudes este unul dintre prinicipalele obiective ale orasului. Ultima plimbare a fost pe portul de agrement. Zeci de yachturi, barci, salupe erau ancorate si straluceau in lumina apusului. Cipru a hotarat sa ne arate o ultima imagine de poveste. Doar ca nu e ultima. Am promis ca vom reveni!

Travel! As much as you can. 

Author

2 Comments

  1. Ce fain. De abea astept urmatorul post. Sa vizitati si alte continente. 🙂

    • Andrada Reply

      Multumim mult! Da, asta ne dorim cel mai mult 🙂

Write A Comment